Portugal

0
0

Portugal – mer än du anar

Portugal har oförtjänt hamnat i skuggan av sina Medelhavsgrannar. Även om havsbadet i Atlanten kan vara lite svalare än inne i Medelhavet, så finns här ändå så mycket att uppleva att landet förtjänar många fler turister. 
 
Flest turister kommer till sydkusten, Algarve med sina raukliknande, dramatiska klippor kring skyddade badstränder. Tack vare lågprisflygen från Skandinavien till flygplatsen Faro med Ryanair och Norwegian, så har antalet svenska turister ökat kraftigt. De flesta charterbolagen har lämnat Portugal men Ving har fortfarande resor hit.
 
Portugal har fortfarande många eleganta badorter och hotell som lockat semestrande nobiliteter och kändisar sedan mer än hundra år. Den som vill uppleva portugisisk elegans tar tåget från Lissabon ut till badorten Estoril. I landets norra del ligger staden Porto och Dourodalen med vingårdar och traditioner kring det berömda portvinet liksom det "gröna" vinet, Vinho verde.
 
Romantiska Lissabon
Huvudstaden Lissabon har en romantisk charm, väl i klass i med Paris. Lissabons Alfama, ”gamla stan”, är en särskild upplevelse med sina labyrintiska gränder. Här ska man absolut inte missa en kväll på Fadoklubb eller -restaurang. Denna sorgsna musik, gärna framförd av gamla hesa tanter  och farbröder, kan nog sägas vara en europeisk variant av blues. Även om du inte förstår ett enda ord så är känslan enorm. Om du har chansen att se regissören Wim Wenders hyllning till Lissabon så ska du inte missa den heller!
 
Vid sidan av mondäna badorter och dramatiska kuster, den skiftande naturen och landets speciella kultur, som skiljer sig mycket från den spanska, så har Portugal även många fina golfbanor. För rid- och hästintresserade så är Portugal också ett spännande resmål.
 
Portugals stolta historia som sjömakt och kolonialvälde märks fortfarande även om väldet idag är begränsat till ögrupperna Madeira och Azorerna. 
 
Läs mer om Portugal: www.visitportugal.com (officiell turistinformation)
 

Mer information om Portugal:


Bookmark and Share
Mer Skriv eget omdöme


Städer

Populäraste
Mer Se alla städer

Senaste resorna

Resans start: 28 juni
Resans slut: 12 juli
Antal dagboksinlägg: 0
Antal foton: 0
Åker till Portugal för att sola och bada med mina kompisar i två veckor.
skapad 21:06 den 27 juni 2011
 av Reseapan

Senaste videos från Portugal Senaste videos från Portugal

Kommer snart

Plus Fler videos


Se alla Hotell & Boende

Portugal

Gratis reseguide

Charter

laddar charter Laddar...